Page 1Page 1clockclosePage 1facebookPage 1Page 1linkedinPage 1Page 1searchsearchtwitterPage 1must-bg

Regjeringen foreslår å gi 30 millioner til nytt Norsk grafisk museum

Gleden var stor da kulturminister Linda Hofstad Helleland kunngjorde at regjeringen foreslår å gi 30 millioner kroner til nytt Norsk grafisk museum.

Om kvelden tirsdag 28. september fikk Museum Stavanger besøk av kulturminister Linda Hofstad Helleland, og hun brakte med seg gode nyheter: Regjeringen foreslår å bevilge totalt 30 millioner kroner til nytt grafisk museum.

- Jeg er veldig imponert over formidlingsarbeidet ved Museum Stavanger og ikke minst planene for nytt Norsk grafisk museum. Det er en glede å kunne informere om at regjeringen foreslår å gi 30 millioner kroner til nytt Norsk grafisk museum samlokalisert med Norsk hermetikkmuseum, sa kulturminister Linda Hofstad Helleland da hun besøkte Norsk hermetikkmuseum tirsdag kveld.

Regjering1.jpg#asset:1003
Stor jubel hos Museum Stavanger
Styreleder ved Museum Stavanger Sissel Knutsen Hegdal jubler over nyheten om statlig støtte.
- Vi har jobbet mye med dette prosjektet og det er fantastisk at regjeringen ser behovet for et museumsløft i Stavanger.

Også administrerende direktør ved Museum Stavanger Siri Aavitsland er svært takknemlig for støtten som nå er gitt til museet.

- Vi har ventet spent på regjeringens forslag til statsbudsjett og nå kan vi slippe jubelen løs. Ved realiseringen av nytt Norsk grafisk museum samlokalisert med Norsk hermetikkmuseum i gamle Stavanger får vi et nytt industrimuseum for to svært viktige næringer i byens historie, sier hun.

Positiv utvikling

Alt ligger nå til rette for at Museum Stavanger kan begynne å bygge et moderne og unikt industrimuseum i gamle Stavanger som vil styrke museumstilbudet i regionen og bidra positivt til utviklingen av Stavanger sentrum.