acceptedPage 1Page 1clockclosePage 1facebookPage 1Page 1linkedinPage 1Page 1searchsearchtwitterPage 1must-bg

Ny møteplass skaper begeistring

God stemning på infomøte om byggingen av nytt Norsk grafisk museum

Torsdag 28. mars inviterte Museum Stavanger til det første åpne møtet vedrørende byggingen av nytt Norsk grafisk museum i Gamle Stavanger.

ET AKTIVT MUSEUM PÅ ET AUTENTISK STED
Møtet ble innledet av administrerende direktør i Museum Stavanger, Siri Aavitsland, etterfulgt av arkitekt Christine Biesel. Aavitsland understreket også hvor viktig venneforeningen er for å få Norsk grafisk museum på plass. Arkitekt Christine Biesel presenterte tegningene som Eder Biesel Arkitekter vant konkurransen med i 2015: "Møte i Gamle Stavanger", hvor et av hovedkonseptene er et aktivt museum på et autentisk sted.

BYGGESTART
Videre fulgte en presentasjon fra byggeleder Heming Grotmol som informerte om den videre prosessen. Arbeidet vil starte opp i løpet av april, med riving av eksisterende lagerbygg og gravearbeider. Sprengningsarbeidet vil foregå i slutten av juni/ begynnelsen av juli. De har valgt en metode som vil gi minimalt med rystelser for beboerne i Gamle Stavanger, og byggeleder vil sette opp rystelsesmålere for å overvåke dette. Det er valgt dyktige og kompetente entreprenører, de aller fleste lokale.

EN NY MØTEPLASS
Til slutt tok avdelingsdirektør for avdeling for sjøfart og industri, Bitten Bakke, ordet og ga publikum en smakebit på hva slags museum de kan vente seg. Hun begynte med å peke mot helleristningen ved Rudlå, et steinkast fra det nye museet. For det er skrift det skal handle om. Første etasje vil inneholde utstillinger som handler om ord; skrevne, trykte og digitale. Det vil bli en utstilling om iddisene og litografiet i Stavanger som samler Norsk hermetikkmuseum og Norsk grafiskmuseum. Andre etasje vil inneholde selve Trykkeriet, hvor de gamle trykkpressene fortsatt skal driftes av museets venneforening. Det gamle håndverket skal holdes ved like og formidles gjennom arrangementer og workshops.

5NGM-EB-Illustrasjon-Interiør.JPG#asset:995

Illustrasjon: Eder Biesel Arkitekter

De to museene vil samles under felles foaje og kafe. Her ønsker museet å skape en ny møteplass i byen. En møteplass for både turister og naboer. Uteområdet er planlagt som et luftig atrium, med trapper som kan fungere som benker og mulighet for en scene nederst. Den nye kafeen vil her ha uteservering med lokale spesialiteter, rett fra røykeriet!

ÅPEN DIALOG
Museum Stavanger ønsker å holde en åpen god dialog med naboer og berørte gjennom byggeprosessen, og vil jevnlig holde slike åpne møter. Neste møte vil bli i slutten av mai, men har du spørsmål innen det ta gjerne kontakt med byggeleder Heming Grotmol eller avdelingsdirektør Bitten Bakke.

Bitten-Heming-Christine-og-Siri.jpg#asset:7900Bitten Bakke (f.v.), Heming Grotmol, Christine Biesel og Siri Aavitsland.